Zero baktere

Ne te nxehte, ne te ftohte, ne furren me mikrovale ose aparat UV. Kryesore eshte te sterilizojme, te pakten per muajt e pare te jetes. Ja se si te orintohemi ne zgjedhje.
 
1) Uje i valuar, i embli, uje i valuar!
Per te sterilizuar ekzistojne dy menyra kryesore.: Ne te nxehte dhe ne te ftohte.
E para shfrytezon temperaturen e larte, 100° a me shume per te zhdukur bakteret,
...ndersa sterilizimi ne te ftohte arrihet me perdorimin e solucioneve kimike disinfektate, duke i tretur keto te fundit ne uje te ftohte.
- Sistemi i vjeter i zierjes eshte menyra e sterilizimit ne te nxehte me ekonomik nga te gjithe. Mjafton nje tenxhere e pajisur me garuzhde (qepshe) te posacme dhe e pajisur me nje kapak, per te disinfektuar nje thes me sende personale te bebes. Duke qene nje sistem me prakticitet jo te rehatshem dhe gjithashtu futja ne perdorim e aparateve me moderne dhe me te shpejta, gjithashtu duke marre parasysh qe zierja prish shume shpejt biberonet sidomos ata ne kallcuk, ky sistem ka filluar te perdoret me pak.
 
a) Po me te njejten efekt dhe mund te realizohet shume mire edhe kur jemi duke udhetuar ne nje dhome hoteli eshte edhe metoda e dizinfektimit me aparate te posacme me avull. Koha e sterilizimit zgjat jo me shume se 10 minuta dhe per te realizuar dizinfektimin mjafton vetem pak uje cezme dhe nje prize korrenti.
 
b) Vasketa me kapak per dizinfektimin ne furren me mikrovale rezulton me i rehatshem, me ekonomik dhe ze pak vend, eshte efikas dhe i shpejte. Mjafton te vendosim brenda vasketes, te shtojme uje deri ne nivelin, temperaturen dhe kohen e caktuar. E vetmja "pengese" eshte fakti qe duhet te kemi gjithnje neper duar nje furre me mikrovale.

Related Articles

blog comments powered by Disqus