Jashtëqitja e zorshme gjatë shtatzanisë (kapsi) dhe ushqimet e duhura

Jashtëqitja e zorshme gjatë shtatzanisë (kapsi) dhe ushqimet e duhura

Ajo çka shkakton gjendjen e kapsllëkut (mëse normale, gjatë periudhës së pritjes së ëmbël) është: 
pesha, që ushtron fetusi në aparatin tretës, shkaktar ky i peristalsit dhe i ngadalësimit të tretjes së ushqimit   

Dhe prodhimi i hormoneve që dembelosin organet e tretjes me anë të efektit qetësues që ushtrojnë në të.

Ushqimet që përmbajnë më shumë fibra janë:

 • Kiwi
 • Lakra
 • Kumbulla
 • Patëllxhani Finoku
 • Sallata
 • Karçofët
 • Mashurkat
 • Karrotat
 • Djathrat e freskët
 • Drithërat
 • Kruska

Një rregull I mrekullueshëm për të lehtësuar kapsin gjatë shtatzanisë janë:

pirja e shumtë e ujit natyral 

Shëtitjet e gjata apo ushtrimet e lehta fizike nga pak çdo ditë.

Related Articles

blog comments powered by Disqus