Garderoba!

Si behet nderrimi i stines? pj.2

Nderrimi i Stines
Shko ne lavanderi:
Rrobat e trasha sidomos palltot dhe kostumet duhet te cohen ne lavanderi dhe duhet te rifreskohen para se te mbyllen per muaj te tere ne dollap. Mund te behen edhe me dore nese jeni eksperte por jua siguroj qe eshte goxha here me mire qe ne rast se keni rroba qe i perdorni ne raste te vecanta, atehere leruani ne dore ato profesionisteve.
E njejta gje edhe me mbulesat e renda te krevateve nese nuk arrini ti lani dot me dore.
 
Mola ne dollap:
Per te mbajtur molen larg nga rrobat e tua, perdor flete kedri aromatik, petalet e trendafilit, gjethet e fafines, lekura limoni te thara, lulet e livandos. Keta perberes duke u perziere mes tyre dhe te bashkuara me njera-tjetren ne thase te vegjel stofi te holle formojne potpuri te mrekullueshme aromatike. Per te shperndare nje arome te kendshme dhe parfumosur sirtaret, mjafton edhe nje sapun me ere.

Dhe perdorni llogjiken:
Sa me i organizuar te jete dollapi, aq me pak do te lodhesh per te zgjedhur cfare do veshesh. Ver ne plan te pare rrobat qe vesh me shpesh. Ndaji rrobat duke u bazuar tek tipologjia dhe ngjyra. Ne fund per ti varur perdor kremastar ose varese te te njejtes mase dhe vari te gjitha ne te njejtin drejtim (keshtu do te fitosh hapesire) Nese do te dish te mbash ne rregull dhe nuk do ti hedhesh rrobat njera mbi tjetren nderrimi i ardhshem i garderobes sipas stines do te jete akoma dhe me i lehte sesa i ketij viti.
 
Ju pershendet Elda!

Related Articles

blog comments powered by Disqus