Kur bebi eshte i vogël

...nuk eshte e nevojshme te shendoshet nena.

Shpesh jemi kurioze:

Pesha qe fiton nena gjate shtatezanise shkon ne nje hap me rritjen e femijes ne bark? Dhe nese shendoshem pak do kem nje beb te vogel?

Kur nuk ha Peshkun! Versionet më të shijshme për fëmijët tanë

Sot do të mësojmë të gënjejmë? Po, po, të gënjejmë! Vështirësia më e madhe ka qenë gjithnjë ky peshk i bekuar! Pa mbushur vitin e parë, pra gjatë kalendarit të pranimit të ushqimeve të ngurta, sapo hapte gojën i vinte për të vjellë. Kur u rrit, më dëgjoi një herë që peshku e bën për të vjellë dhe që nga ai çast u thoshte të gjithëve: nuk e ha peshkun, se më ban për të vjellë, por jam e vendosur 'të gënjej' nuk shkon më kështu. 

Ja dhe gënjeshtrat e banorëve të detit, për bebat më të vegjël :) 

Letra mallëngjyese e një mami, me vajzë autike

Kate është një fëmijë e prekur nga Autizmi. Pas shëtitjes me prindërit e saj Disneyland merr rrugën e kthimit në shtëpi me avion dhe ulet në avion afër një të panjohuri. Shannell e ëma e vajzës, në blogun e saj shkruan një letër drejtuar atij pasagjeri ulur pranë të bijës dhe e falenderon, që ai luajti me të bijën, që i kapërceu frikën dhe paragjykimet dhe që i dhuroi buzëqeshje dhe pak nga koha e tij. 

Ja dhe teksti i letrës i publikuar në sitin FaitHit:

 

Letra mallëngjyese e një mami, me vajzë autike

Kate është një fëmijë e prekur nga Autizmi. Pas shëtitjes me prindërit e saj Disneyland merr rrugën e kthimit në shtëpi me avion dhe ulet në avion afër një të panjohuri. Shannell e ëma e vajzës, në blogun e saj shkruan një letër drejtuar atij pasagjeri ulur pranë të bijës dhe e falenderon, që ai luajti me të bijën, që i kapërceu frikën dhe paragjykimet dhe që i dhuroi buzëqeshje dhe pak nga koha e tij. 

Ja dhe teksti i letrës i publikuar në sitin FaitHit:

 

Frikë për mamin e dy vajzave të mia, me nyje në mushkëri dhe depresionin që e ka kapluar.

Arditi ishte tej mase i pikëlluar. Lajmi se Gentës i ishin diagnostikuar nyje të rralla në mushkëri i erdhi si një rrufe në qiellin e pastër. Kishte kohë që Genta nuk ndihej mirë dhe depresioni i saj kishte filluar shumë kohë më parë diagnostikimit. Nuk i shëtiste më dy vajzat në park, nuk i ndiqte më në detyrat e shtëpisë dhe nuk u përgjigjej në telefon thirrjeve të shoqeve të punës, me të cilat dilte rregullisht në buzëmbrëmje për pica apo aperitivë. 

Mami, jam homoseksual

Mami të lutem a mund të rrijë disa ditë Klejtoni në shpinë tonë? Patjetër shpirt.... por ka ndodhur gjë?! I pashë të dy djemtë e mi, që po mundoheshin ta qetësonin djalin e fqinjës sime, nga të qarët me dënesë... shpatullat dhe buza i dridheshin si gjethe, nuk e kisha parë kurrë në këtë gjendje! Ju afrova afër djemve, por e pashë, se nuk ishte momenti i duhur, që të ndërhyja dhe të mësoja diçka mbi situatën. 

Pas 24 vjetësh përpjekje butësia ime prej 2753gramësh mbulonte syçkat, për tu mbrojtur nga dielli

Egi ishte vetëm 15 vjeç kur u dashurua me Endrin. Hapat e frikësuar në errësirën e mbrëmjes e çuan drejt  "eksperimentueses" kështu e quanin atë grua, që ndihmonte vajzat e reja të dilnin nga halli.... 
... do të theri yt atë, na turpërove, që mos u bëfsh ti moj.... Hapat? Jo, hapat nuk hynin këtu. Në atë shtëpi të ndërtuar me heqje hallesh e shtyu e ëma, klithjet e saj, që i shponin veshët, që i dridhnin mishin dhe foshnjën në fund të barkut. 

Birësova foshnjën e motrës sime, që ishte një vajzë nënë në ato vite

Qielli nuk i fali asnjë fëmijë, por jeta u tregua bujare me të: i fali foshnjën e motrës së vet, sepse nuk kishte asnjë mundësi tjetër veç ta braktiste në spital. Historia e kësaj gruaje të madhe fillon në një natë të ftohtë Dhjetori, një histori,  që na mëson shumë mbi forcën e madhe që bart një qenie delikate,  siç është femra shqiptare, në një realitet mentalitetesh të egër...